Naar de webshop

Veilige lichtgordijnen

De PSENopt-lichtgordijnen van Pilz zorgen voor een directe ingreep als er ingegrepen moet worden. Voor een optimale beveiliging van machines en installaties zijn de lichtgordijnen van essentieel belang. De lichtgordijnen zijn voor vinger-, hand- en lichaamsbescherming. Er zijn diverse mogelijkheden om de lichtgordijnen helemaal naar uw persoonlijke voorkeur af te stemmen. Uitgebreide functionaliteiten zoals muting, blanking en cascading worden ondersteund bij elke machine.

Compact en optimaal

De compacte afmeting van de PSENopt-lichtgordijnen zijn ruimtebesparend omdat ze compact zijn. Ze zijn snel te integreren in uw huidige installatie omdat de lichtschermen optimaal gebouwd zijn voor verschillende installaties. Afhankelijk van het proces kunnen beveiligingsvelden en het detectievermogen worden ingesteld.

Flexibel in gebruik

Lichtgordijnen van Pilz zijn zeer flexibel inzetbaar. De PSENopt Advanced hebben de hoogste flexibiliteit omdat ze zeer multifunctioneel zijn. De PSENopt met halfgeleideruitgangen zijn geschikt voor alle toepassingen
volgens type 2 en 4 overeenkomstig EN/IEC 61496-1/-2. 

Eenvoudig te gebruiken

Het uitrichten en bewaken van de lichtgordijnen is veel makkelijker omdat de afzonderlijke balken worden weergegeven in de PSENopt Configurator software. Daarnaast worden de reactietijden tot een minimum teruggebracht.

Veilig voor het hele lichaam

Optimale veiligheid voor het hele lichaam waarborgt u met de lichtgordijnen van Pilz. Geschikt voor een grote hoeveelheid aan toepassingen. Lees meer specificaties over onze lichtgordijnen.